Kreative Trøndelag
Kreativetrondelag > Gode historier > Samfunn > 2. Byen med kjærestegaranti

2. Byen med kjærestegaranti

Trondheim er en helt spesiell studieby. Hver femte av byens innbyggere studerer, og det setter unektelig sitt preg på byen. -Det er så mange sosialt intelligente studenter her at det nesten ikke er mulig å unngå å få en kjæreste, sier daglig leder Kim Sørensen i StudiebyEN, på spørsmål om hvordan det er å ha en kjærestegaranti som er godkjent av Forbrukerombudet.

Garantien gikk verden rundt
Kjærestegarantien er et ledd i en reklamekampanje, hovedsakelig rettet mot potensielle studenter fra østlandet og har stort sett bare høstet positive tilbakemeldinger.
Tidligere StudiebyEN -sjef Tove Lill Karlsen trodde noen drev ap med henne da telefonene kom fra utenlandsk presse. Kjærestegarantien gikk verden rundt.
BBC presenterte løftet på sine nettsider. Den ble omtalt i Japan, Frankrike, Spania, Romania og på Island.

Statistikk og kjærlighet
En bergenser ble imidlertid så irritert over garantien at han klaget den inn til forbrukerombudet. Statistisk umulig -mente han og fra forbeukerombudet kom det svar- på rim. Avsenderen hadde undertegnet diktet med ”singel førstekonsulent(40)”, og beklaget at han hadde studert i feil by. Bergenseren lot seg ikke stoppe og klaget saken videre inn for Markedsrådet, den øverste klageinstansen for forbrukersaker. Markedsrådet mente at garantien ikke var egnet til å oppfattes bokstavelig, og så ingen grunn til å gripe inn.

Avsnittet med liten tekst
Kjærestegarantien er forfattet som en vanlig garanti, og med noen krav til egeninnsats:
For at kjærestegarantien skal gjelde, må du gjøre en innsats selv. Du må oppføre deg pent og, i alle fall stort sett, være relativt nyvasket og grei. Videre må du være å treffe utenfor forelesningssalen og hybelen, og kjappe turer til butikk og postkontor teller ikke. Det hjelper definitivt å krysse Lykkens Portal en gang eller to i løpet av uka, og sprading på Nordre hjelper alltid. Du må være villig til å la deg engasjere! Det er en uutømmelig liste over hva du kan finne på som student i Trondheim – linjeforeninger, skoleaviser, UKA, ISFiT, Pedrock, Samfundet, filmklubb, teatergrupper og idrett i utallige variasjoner. Og fins ikke det akkurat du er opptatt av, så kan du jo alltids starte en ny forening!


Utskriftsvennlig versjon