Kreative Trøndelag
Kreativetrondelag > Gode historier > Næringsliv > 4. FORSKNING: SCANBIO, Lysøysund

4. FORSKNING: SCANBIO, Lysøysund

Ikke alt på fisken kan spises av mennesker. Men mye av det kunne man kanskje gjøre noe annet med enn å bare kaste det, tenkte brødrene Eide og så mot grisen. Men selv om grisen likte det godt, så begynte den å smake fisk - og de fleste ville vel gitt seg der - grisen smaker fisk og ferdig med det. Men brødrene fortsatte. De gjorde forsøk på forsøk til de fant ut at fettet måtte ut av fiskeavfallet. Og på den måten greide de å lage grisefor som gjorde at grisen smakte gris og ikke fisk. Slikt blir det ikke bare penger av, men også drivstoff. For fiskefettet blir i dag brukt som råstoff for produksjon av miljøvennlig biodiesel.

Scanbio i Lysøysund vant Gasellepris i 2004 som en av de bedriftene med størst og raskest vekst de siste fire årene.


Utskriftsvennlig versjon