Kreative Trøndelag
Kreativetrondelag > Gode historier > Næringsliv > 12. Rosenborg microchipes til nye høyder

12. Rosenborg microchipes til nye høyder

Trådløse sensorer på Rosenborg spillerne
- Vi har hørt forballtrenere etterlyse et verktøy, forteller daglig leder i Radionor Rolf Olstad . Selskapet har tidligere laget et produkt som heter Cordis Radioeye, og som kan brukes for å lokalisere mobiltelefoner og trådløse enheter. Med en brikke festet på hver enkelt fotballspiller har spesialistene i radiokommunikasjon og lokalisering nå laget et program som brukes til analyse av trening og kamp. Teknologien er testet ut på Rosenborg.

Da er det vel ganske forståelig at også det internasjonale fotballforbundet FIFA ønsker en presentasjon. Og at Tv-kanaler lurer på hvordan de kan bruke tjenestene for å forbedre sine sendinger fra arenaen.

Faktaboks:
Fant frekvensen i Trondheim
Radionor Communications AS ble etablert sommeren 2000 av personer med kjernekompetanse innen mikrobølgesystemer. Selskapet  leverer teknologi innen trådløs kommunikasjon og lokasjonstjenester og har solide forretningsmessige bånd til premissleverandører som Kongsberg Gruppen, Ericsson og Telenor. Forsvarsmarkedet  er meget viktig for selskapet. Det er ni ansatte.

De ansatte i Radionor dro alle i sin tid for å studere på NTH, eller NTNU i Trondheim, og de har blitt i byen siden.
- Byen er  passe stor og har et godt tilbud  på de fleste områder, sier Olstad. – Her finner en høyteknologi nesten bak hver en sving,
-  Nærhet til forskningsmiljøet er viktig, og det er etablert gode relasjoner til både universitetet og komplementære teknologibedrifter i regionen. Nå er selskapet på jakt etter ingeniører som kan radiokommunikasjon. Gjerne noen som har oppdaget det fortreffelige med å være bosatt i Trondheim, sier en innflyttet østfolding.


Utskriftsvennlig versjon