Kreative Trøndelag
Kreativetrondelag > Gode historier

historier

Kreativitet i Trøndelag

Trøndelag inneholder gode, dårlige, rare, ugjennomtenkte, strukturerte, hemmelige og ukjente fortellinger og ideer. Disse fortellingene vil vi fortelle verden, og aller først; trønderne om. Men for å finne de gode fortellingene trenger vi hjelp. Av trøndere og andre mennesker som bor i Trøndelag som har skilt seg ut innenfor sitt felt eller sin bransje.

Bakgrunnen er blant annet den nye felles fylkesplanen, som har fått tittelen "Kreative Trøndelag - her alt e mulig uansett", og der det er uttrykt en ambisjon om å gjøre Trøndelag til den mest kreative region i Europa.

Reaksjonen fra mange på ambisjonen er; Hvordan kan vi dokumentere det? Det er selvfølgelig mulig - og det jobbes nå med å utvikle et godt indikatorsett for å måle Trøndelag opp mot nasjonale og internasjonale regioner. Men, like viktig - kanskje viktigere - er det å finne de gode historiene fra landsdelen.

Historiene er mange; Rosenborg Ballklub, Ugelstad-kulene, Norske Skog, GSM-teknologi, Spelet, Olavsfestdagene og mange mange flere Noen historier er gamle som Olav den hellige og Nidarosdomen,andre er helt ferske - som at Radionor gjorde storeslem under siste utdeling av Rosing-prisen (Den norske IT-Oscar). Noen historier er små, andre er store. Noen betyr mye for hele landsdelen, andre betyr mye for ei grend eller et lokalsamfunn.

Vår målsetting er å samle fortellingene å gjøre dem tilgjengelige - skriftlig og på nett. 

Vi oppfordrer til å sende gode historier fra Kreative Trøndelag!

 


Utskriftsvennlig versjon